قهوه عربی به ترکیب بهبود یافته‌ای از قهوه عربیکا (Arabica) گفته می‌شود. عربیکا یکی از دو گونه برجسته از دانه‌های قهوه در سراسر جهان است و گونه دیگر نیز روبوستا (Robusta) نام دارد. این نوع از قهوه در ارتفاع خاصی کشت می‌شود و تمامی مزارع آن در ارتفاع ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ متری قرار دارند. قهوه عربیکا بیش از ۸۰ درصد از تولید دانه‌های قهوه در جهان را به خود اختصاص داده است و به خاطر داشتن طعم و کیفیت برتر، استثنایی به ‌حساب می‌آید. در بیشتر کشورهای در خاورمیانه، پذیرایی با قهوه به‌عنوان بخش مهمی از مهمان ‌نوازی و رسوم گرم و صمیمانه بومیان به‌حساب می‌آید. در حقیقت این افراد توانسته‌اند تا روش ویژه خود برای دم کردن و مهیا نمودن قهوه را ابداع کنند.